Ajka

2015.10.13. 05:18

Továbbtanulás okosan - a diákoknak segítettek Ajkán

Ajka – Pályát és iskolát választani sosem egyszerű, sem a gyerekeknek, sem az őket támogató szülőknek. Ez egy hosszú távú, akár életre szóló döntés, melyet érdemes körültekintően, a lehetőségeket átgondolva meghozni– emelte ki köszöntőbeszédében Fülöp-Bornemisza Szilvia tankerületi igazgató a Sulibörze megnyitóján.

Szántó Renáta

A huszonegyedszerre megrendezett pályaválasztási kiállításon, melyet a Nagy László Városi Könyvtár és Szabadidő Központ József Attila úti épületében tekinthetnek meg a látogatók, a helyi középfokú oktatási intézmények mutatkoznak be a továbbtanulás előtt álló nyolcadikos diákoknak és családjuknak október 15-ig. A kínálat sokszínű, az intézmények új képzési formákkal, speciális szakkörökkel és lehetőségekkel várják a leendő tanulókat.

Fülöp-Bornemisza Szilvia tankerületi igazgató köszöntötte a megjelenteket Fotó: Györkös József

Az érdeklődőket kisfilmek, plakátok és kiadványok is segítik a választásban, de a középiskolák képviselőihez szintén fordulhatnak, ha tanácsra lenne szükségük. Az intézmények diákjai, pedagógusai szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre és segítenek a lehetőségek közül a legmegfelelőbbet kiválasztani a továbbtanuló fiataloknak.

Pedagógusok és szülők együtt hallgatták meg az előadásokat és jegyzetelték le a legfontosabb tudnivalókat

- A minden ősszel megrendezett Sulibörze egyfajta szimbólum, mely a város összefogását és a vonzó helyi iskolai életet kívánja a pályaválasztás elé érő fiataloknak prezentálni. Szeretnénk, ha az ajkai és a környékbeli nyolcadikosok a település középiskoláit választanák, ezért az intézmények közösen mutatják be az általuk kínált oktatási formákat –fogalmazott Fülöp-Bornemisza Szilvia.

A kiállítás megnyitóján a következő tanév újdonságait illetően a középiskolák igazgatói rövid előadásokkal készültek a megjelent szülőknek, általános iskolai pedagógusoknak.  Ismertették saját oktatási módszereiket és specifikus programjaikat, továbbá a sajátos nevelési igényű diákok befogadásáról is szót ejtettek.

Mihályfi László, a Bródy Imre Gimnázium igazgatója beszámolt az iskola képzéseiről

Szakmai összefoglalójuk alapján, a helyi gimnáziumok, szakközépiskolák és szakiskolák színvonalas és változatos utat kínálnak a felsőfokú tanulmányok előkészítésétől, a nyelvtanuláson át a konkrét szakmák megszerzéséig, így a diákok különösebb nehézség nélkül megtalálhatják a számukra megfelelő képzési lehetőséget az ajkai intézmények valamelyikében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!