Ajka

2016.02.11. 15:45

Részegen vásárolt, rátámadt a biztonsági őrre

Ajka - Súlyos pénzbüntetésre ítéltek egy többszörösen büntetett előéletű férfit garázdaság vétsége miatt.

Mátételki András

A bűncselekmény 2014. február közepén történt, amikor a devecseri T. L. bement az ajkai Tesco áruházba vásárolni. Mivel ittas és bódult állapotban volt, nem számolta ki rendesen a pénzt, s kevesebbet adott 495 forintnál. Az áruház alkalmazottja követelte a hiányzó összeget, amivel nem értett egyet a 48 éves férfi. Szóváltás alakult ki köztük, amire felfigyelt a biztonsági őr is, aki odalépett hozzájuk. Az őr vissza akarta tartani a büntetett előéletű férfit addig, míg nem érkeznek meg a rendőrök. Ez nem tetszett a vádlottnak, s két kézzel megragadta a rendfenntartó ruháját és hátratolta, miközben trágár szavakkal szidalmazta. T. L. ismerőse sietett a segítségére, aki kifizette a hiányzó összeget. A kiérkező rendőrök a vádlottat előállították.

Az ítélet indoklásában szerepelt, hogy az igazságügyi pszichiáter szakértő T. L.-nél személyiségzavart, krónikus alkoholizmust és alkalmi drogfogyasztást tárt fel. Azt is megállapította, hogy mindez nem érinti a férfi beszámítási képességét.

T. a tárgyaláson megbánó vallomást tett, beismerte, hogy ittasan, kábítószer hatása alatt vásárolt. Mindkét sértettől elnézést kért.

Az Ajkai Járásbíróság garázdaság vétsége miatt a többszörösen visszaeső T. L.-t 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta. A törvényszék helybenhagyta a döntést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!