Ajka

2016.12.08. 11:57

Ki dobja ki a tortásdobozt? - Takarítás helyett verekedés

Ajka - Egy lakótársak közötti vita során az egyik fiatalember úgy ütötte meg társát, hogy az nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Egyikük sem gondolta, hogy emiatt bíróság elé kell majd állniuk.

Penk Tímea

Több hónapja lakott egy albérletben három fiatalember, nem voltak közöttük konfliktusok. Az idén márciusban azonban a lakás takarítása miatt kialakult vita súlyosan elmérgesedett. Egy tortásdoboz kidobásán szólalkozott össze a két férfi, a szóbeli erőszakot lökdösődés, majd dulakodás követte. A vádlott - állítása szerint védekezésképpen - ököllel arcon ütötte a sértettet. Részben elismerte bűnösségét, azt mondta, hogy reflexszerűen ütött. Akkor egyikük sem gondolta, hogy az ütés sérülést okoz. A sértett kis idő múlva észlelte, hogy feldagadt az arca, ekkor érkezett haza a harmadik lakótárs, aki bevitte a kórházba. Az orvos hivatalból értesítette a rendőrséget.

A lakótársak megbeszélték a történteket és megbánták azokat. A vádlott - aki ellen korábban már kétszer is indult súlyos testi sértés miatt eljárás - a bírósági tárgyaláson is kifejezte sajnálatát, a sértett pedig a megbocsátásának adott hangot: nem szeretné, ha börtönbe kerülne a vádlott, „a férfiak néha buták" - fogalmazott. A tárgyalás szünetében a tanúként idézett sértett elmondta lapunknak, hogy ő nem tett volna feljelentést. A veszprémi kórházban helyeztek a szeme alatti területre egy fémlapot, de mire azt ki lehetett volna venni, megszűnt az osztály. Egy budapesti egészségügyi intézményben azt mondták neki, hogy a sok beteg miatt időhiányban szenvednek, ezért próbáljon meg inkább együtt élni a fémlappal.

Az Ajkai Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a sértett orvosszakértői vizsgálatát annak megállapítására, hogy súlyos egészségromlás tapasztalható-e. A bíróság elutasította a vádlott szabadlábra helyezésére irányuló kérelmét, ugyanis az előzetes letartóztatásra azért volt szükség, mert a korábban kitűzött tárgyaláson nem jelent meg, csak elfogatóparancs alapján tudta előállítani a rendőrség. A bíróság szerint az előzetes letartóztatás garantálja, hogy a következő, soron kívül kitűzött tárgyaláson jelen legyen a vádlott, és így az eljárást be lehessen fejezni. A fiatalember részére kirendelt ügyvéd szerint az előzetes letartóztatásba helyezés okai megszűntek, és védence rosszul tűri a fogva tartást, ezért fellebbezéssel élnek, kérik a szabadlábra helyezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!