Ajka

2017.01.22. 12:06

A tudás az, aminek értéke egyre nő

Ajka - Öt osztály 125 tanulójának tűzték fel a vizsgák közeledtét, a középiskolás évek végét jelző szalagot a Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium szalagavató ünnepségén január 20-án.

Tisler Anna

Az intézmény 25 éve bocsát ki szakképzett fiatalokat. Mézes József megbízott igazgató ünnepi beszédében kiemelte, hogy a tudás értéke egyre nő, majd Eötvös Józsefet idézve elmondta, hogy keress olyan mestert, akinek szelleme világos, tudása nagy, szíve jó.

A tanulási folyamatban a mester ugyanolyan fontos, mint a tanítvány. Egyik sem létezhet a másik nélkül. Tiszteljétek tehát mindazokat, akik segítettek nektek, hogy eljussatok idáig.

A  szalag, amit az ünnepségen feltűztek a diákoknak,  a hovatartozás és az összetartozás jelképe, amely akkor válik értékessé, ha megtöltik tartalommal, szeretettel és a tisztelettel.

Az alsóbb évfolyamok nevében Barabás Ramóna köszönt el társaiktól, majd a végzős osztályok osztályfőnökei nevében Horváthné Treiber Ildikó egy Márai Sándor idézetet olvasott fel. Az alsóbb évfolyamok diákjai és az intézmény tanárai műsorral készültek. Burgyán Zsófia, Bognár Tamara és Szabó-Kovács Krisztina után a tanári kar tagjai adták elő az LGT Mindenki másképp csinálja című dalát a diákéletre átfogalmazva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!