Ajka

2015.07.08. 19:48

Kilométerfaló bajnokok - Bravúros teljesítményt nyújtott két nyugdíjascsapat

Ajka - Az Életet az éveknek Országos Szövetség által meghirdetett, 70 év alatti és feletti kategóriában indított túraversenyen az ajkai indulók bravúros teljesítményekkel mutatták meg, ki az úr a gáton .

Civil Tudósítónktól

A hagyományos rendezvénynek a festői szépségű Margitsziget adott otthont, ahol is két fordulóban mérték össze erejüket a vállalkozó szépkorúak: az első körben egy kijelölt pályán haladtak végig időre, miközben ellenőrzőpontokon gyűjthettek pecséteket és pontokat. Térképpel közlekedtek ugyan, de még így sem tudtak maradéktalanul gyönyörködni a csodás tájban, ugyanis teljes erőbedobással koncentráltak a feladatokra és az időre. A próbatétel második felvonásában 25 kérdésből álló totót kellett megoldaniuk, elsősorban a Margitszigettel kapcsolatos témákban. A kilométerfalók irodalmi, művészeti ismereteit kérték itt számon. A 18 apatból Ajka négy gárdával képviseltette magát, melyekből ketten csillogó érmekkel öregbítették a város hírnevét. A 70 év alattiak közül arany minősítéssel tért haza a Bánkis Természetjárók Nyugdíjas Klubja, a méltán megérdemelt, szépen csillogó ezüstöt pedig a Gyepesi Örökségünk Nyugdíjas Klub túrázói hozhatták el. A 70 év felettiek kategóriájában szintén a Bánkis Természetjárók Nyugdíjas klubja remekelt: ezüsttel lettek gazdagabbak.

Tartalmas, izgalmas, embert próbáló verseny volt, melyről minden résztvevő szép emlékekkel és szép érmekkel tért haza természetesen agyban és lélekben már a következő megmérettetésre készülve.

A megérdemelt, szépen csillogó ezüstöt a Gyepesi Örökségünk Nyugdíjas Klub túrázói hozták el. Fotó: archív

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!