Ajka

2015.04.09. 19:43

Tapolcai választás - A Jobbik győzelemre készül Rig Lajossal

Ajka - A Jobbik és a Fidesz között dől el a választás eredménye hangsúlyozta Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Penk Tímea

Az MSZP csak Ajkán erős, azonban a teljes választókerületben igen gyenge véli Vona Gábor, aki szerint a baloldali jelöltre leadott szavazatok elveszett voksok.

- Abban bízunk, hogy a választókerületben élő embereknek elegük van a mocskolódásból és a sárdobálásból, a Jobbik ebben nem vesz részt, hiszen mi azt szeretnénk bebizonyítani, hogy Rig Lajos a legjobb választás - hangsúlyozta a pártelnök.

Vona Gábor elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc egy lapinterjúban arról beszélt, hogy 2010 előtt Puch László, a Magyar Szocialista Párt pénztárnoka és Simicska Lajos, a Fidesz gazdasági holdudvarának a vezetője folyamatosan egyeztette a döntéseit. Mivel Gyurcsány nem akart részt venni a korrupcióban, kilépett az MSZP-ből és új pártot alapított.

Pad Ferenc vajon melyik pártnak a jelöltje? -A DK-nak, amely korruptnak nevezi az MSZP-t? Vagy az MSZP-nek, amelyben nem tudták legyőzni a korrupciót? - kérdezte a Jobbik elnöke, hozzátéve, hogy nemcsak az MSZP-t, hanem a Fideszt is korruptnak tartják.

- Furcsa és hiteltelen, hogy Orbán Viktor a választások előtt néhány nappal jött rá, hogy a tapolcai kórház fontos - fogalmazott Vona Gábor, hangsúlyozva, hogy ebben a kérdésben Rig Lajos a leghitelesebb, hiszen egészségügyi dolgozóként aláírásokat gyűjtött a kórház megmentéséért, és szakszervezeti vezetővé választották.

A pártelnök szerint két szimbolikus jelentése is van a választásnak. Az egyik a kétharmados Fidesz-arány, amelyet Kész Zoltán nem lebont, hanem kisegít az iszlám állam elleni beavatkozásról szóló döntéssel. A másik szimbolikus tét a Jobbik és a Fidesz közötti viszony, a magyar belpolitika jövője.

Az ajkai kaszinóban tartott sajtótájékoztató után lakossági fórumra várta a választópolgárokat Vona Gábor, Rig Lajos és Volner János, a Jobbik alelnöke. - Én egészségügyi dolgozóként valóban tudom, hogy milyen korán kelni és keményen dolgozni, hétvégén is - hangsúlyozta az országgyűlési képviselőjelölt.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!