Ajka

2014.05.07. 09:55

Angyali és pokoli történetek

Ajka - Vujity Tvrtko betartotta ígéretét, két órás, hol a nevetéstől, hogy pedig az együttérzéstől könnyeket csaló előadásáról valóban mindenki egy kicsit gazdagabban, optimistábban mehetett haza.

Tóth B. Zsuzsa

Az ismert televíziós műsorvezető-riporter két órán át a székhez szögezte a közönséget. A látottak és hallottak meggyőzhették azokat is, akik eddig a kereskedelmi csatorna nagyképű showmanjének tartották. Tény ugyanis, hogy remekül érti, miként vonzza magára a figyelmet, csakhogy tehetségével számos olyan érdemet is szerzett, amelyre a nála szerényebbnek tűnők is csak áhítozhattak. Vallja is, hogy képes volt éveken át szisztematikusan fűt-fát hazudni azért, hogy az igazságot mutathassa be.

Vujity Tvrtko színes, izgalmas előadása elgondolkoztatta az ajkaiakat saját sorsukról is. Valóban az a legnehezebb? (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)


Medvevadásznak adva ki magát hazahozhatta az utolsó magyar hadifoglyot a tatárföldi elmegyógyintézetből, orosz tolmácsként mutathatta meg, milyen abszurd diktatúra folyik Türkmenisztánban, a baptista szeretetszolgálat aktivistájaként pedig, hogy milyen döbbenetes titkokat rejt a világ legzártabb állama, Észak-Korea. A legtöbbet azonban Nick Vujicictől, a kezek és lábak nélkül élő férfitől tanult. Még pedig azt, hogy bármire képesek vagyunk, ha elhisszük, hogy azt meg tudjuk csinálni. Ezt próbálta megértetni az ajkai közönséggel is, amely az előadás során közelebbről megismerhette a siketként ma már sikeres Weisz Fanni történetét, vagy Károlyi Béla edző példáját, aki Kerri Strug tornászlánnyal bebizonyította, hogy egy, a megfelelő időben hozott döntés megváltoztathatja az életünket.

A közönség láthatta a romba dőlt Haitin dolgozó magyar orvosok munkáját, a nyomorban, sárpogácsán élő szerencsétlenek kilátástalan sorsát. Hallhatott elképesztő példákat a gyász és a fájdalom hihetetlen erejéről. Mindezt úgy, hogy mindenki erősebben, optimistábban térhetett haza, fejében a biztatással: meg tudod csinálni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!