Ajka

2011.04.12. 16:48

Mesék szárnyán

Meseíró pályázaton is sikerrel szerepelt N. Péntek Zsófia ajkai írónő.

Schvarzkopf Anita

A Tárnoki Művelődési Ház és Könyvtár "Mese, mese, mátka..." címmel a Meseírás Napja, a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja és Csukás István születésnapjának tiszteletére írt ki országos meseíró pályázatot, amelyre 4 kategóriában az ország 21 településéről 71 pályázótól 66 mese érkezett. A meséket szakmai zsűri értékelte. Az ünnepélyes eredményhirdetésre április 2-án Budapesten a Millenáris Parkban megrendezésre kerülő Családünnep Európával fesztiválon került sor.

Az ajkai Némethné Péntek Zsófia "Somlói manó ajándéka" címet viselő meséjével első helyezést ért el. Az írónő elmondta, hogy bár már több mesét is írt, de nem számított a sikerre. Meséjének ihletője szülőföldjének hegye a Somló volt. Gyermekkorában sok történetet, mondát hallott róla és a hegyen munkálkodó szorgos szőlőtermesztőkről. Az írónő reméli, a tévé és számítógép robotjai, szuperhősei mellett meséinek jócselekedetei például szolgálnak majd a mai kor gyermekeinek is, akik a mesék varázslatos világából mintaként követendő emberi értékeket ismerhetnek meg és tehetnek magukévá.

Meséjének végét is eképpen zárja:
"Mese, mese, mátka,
Lelkünknek virága.
Nagyapámtól tanultam,
Gyerekeknek elmondtam.
Tanuljátok becsülni,
Ki a földet műveli."

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!