sváb disznóvágás

2018.02.21. 08:00

Különleges étkek is a tányérokra kerültek Adásztevelen

A mintegy 170 kilós Jancsika remek alapanyagnak bizonyult a harmadik alkalommal megrendezett adászteveli sváb disznóvágáshoz, melynek nyomán különleges étkek is kerültek a tányérokra.

Polgár Tibor

Az ízletes falatokra és a jó hangulatra nem lehetett panasz Fotó: Polgár Tibor

Jancsika természetesen egy jól megtermett sertés volt, és a bajor kolbász mellett többek között gombás, sajtos, valamint savanyú káposztás kolbászt, no meg például véres, májas és kukoricakásás hurkát készítettek belőle a szakértő kezek, mégpedig a sváb disznótorok tradíciói mentén.

Az ízletes falatokra és a jó hangulatra nem lehetett panasz Fotó: Polgár Tibor

Németh József, a eseményt szervező Adászteveli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a Naplónak nyilatkozva hangsúlyozta, rendezvényük a közösségépítésen túl a régi hagyományok felelevenítését is zászlajára tűzte. A remek hangulatú, zenés mulatsággal végződő közösségi disznóvágás közel 150 adag ételt eredményezett, amivel megvendégelték a falu lakosságát. Aki jelen volt, biztosan jóllakott és kiválóan szórakozott, így ez a program folytatásért kiált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!