2018.02.21. 08:00
Különleges étkek is a tányérokra kerültek Adásztevelen
A mintegy 170 kilós Jancsika remek alapanyagnak bizonyult a harmadik alkalommal megrendezett adászteveli sváb disznóvágáshoz, melynek nyomán különleges étkek is kerültek a tányérokra.
Az ízletes falatokra és a jó hangulatra nem lehetett panasz Fotó: Polgár Tibor
Jancsika természetesen egy jól megtermett sertés volt, és a bajor kolbász mellett többek között gombás, sajtos, valamint savanyú káposztás kolbászt, no meg például véres, májas és kukoricakásás hurkát készítettek belőle a szakértő kezek, mégpedig a sváb disznótorok tradíciói mentén.
Németh József, a eseményt szervező Adászteveli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke a Naplónak nyilatkozva hangsúlyozta, rendezvényük a közösségépítésen túl a régi hagyományok felelevenítését is zászlajára tűzte. A remek hangulatú, zenés mulatsággal végződő közösségi disznóvágás közel 150 adag ételt eredményezett, amivel megvendégelték a falu lakosságát. Aki jelen volt, biztosan jóllakott és kiválóan szórakozott, így ez a program folytatásért kiált.