Adásztevel

2017.08.14. 18:45

Közösen mulattak

ADÁSZTEVEL Német nemzetiségi nappal egybekötött falunapot tartottak településen. A rendezvényen lépett először a nagyközönség elé a nemrég megalakult Adászteveli Bíborvirág Hagyományőrző Néptánccsoport.

Polgár Tibor

A reggeli órákban kispályás labdarúgótorna, valamint főzőverseny vezette fel a változatos programkínálatot, melynek megszervezését, lebonyolítását a község önkormányzata és a helyi német nemzetiségi önkormányzat közösen végezte el - adászteveli vállalkozók támogatása mellett. A gasztronómiai erőpróbán nyolc csapat vett részt, az elkészült étkeket pedig a zsűrin túl a jelenlévők is megkóstolhatták. Továbbá az adászteveli önkormányzat ebédre mintegy 200 adag vadpörköltet készített a rendezvényre ellátogatók számára. - Sikeresnek értékelem az idei falunapot és német nemzetiségi napot, melyen több százan fordultak meg. Ezúttal is az volt a célunk, hogy szórakozási és fellépési lehetőséget biztosítsunk a legkisebbektől a legidősebbekig bezárólag minden korosztálynak - nyilatkozta Fodor Béla, Adásztevel polgármestere. Mint mondta, nagyon népszerűek voltak a most először megszervezett ügyességi játékok is, mint például a sodrófa- és a gumicsizmahajítás, a talicskatolás.

A nemrég megalakult Adászteveli Bíborvirág Hagyományőrző Néptánccsoport Fotó: adászteveli önkormányzat

A színpadi produkciók során elsősorban helyi és környékbeli kulturális csoportoknak tapsolhatott a publikum. Az eseményen bemutatkozott a helyi fiatalok által alapított Adászteveli Bíbor-virág Hagyományőrző Néptánccsoport. - Nagy örömmel vettük, hogy az Adászteveli Zenestúdió után újabb kulturális csoport alakult nálunk. Ez egy újabb jele az aktív közösségi életnek - fűzte hozzá Fodor Béla.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!