Zirc

2013.09.17. 14:07

Új buszváró lesz Zirc központjában

Új, modern, a mai kor igényeihez igazított buszvárót telepít a képviselő-testület a Rákóczi térre – erről a legutóbbi ülésükön hoztak döntést a városatyák.

Varga Domokos Péter

Azért van erre szükség, mert a jelenlegiben, egy üzletházba ékelődött épületrészben, melyet úgy bérelnek a tulajdonostól – állandóan „katasztrofális” állapotok vannak – tájékoztatta lapunkat Ottó Péter polgármester.

A Rákóczi téren a jelenlegi buszváró egy üzletházba ékelődik, zárt, nem a funkciójának megfelelően használják. Ezért egy új, modern, átlátható építményt telepítenek helyette (Fotó: Varga Domokos Péter)

Noha az önkormányzat újra meg újra rendbe teteti a helyiséget, a kialakult állapotokon nem tud változtatni. A helyiséget feltehetően nem is buszra várakozók, hanem a gyülekező helynek használók pusztítják le, szemetelik tele, írják tele obszcén feliratokkal és rajzolják tele graffitikkel. Mivel a jóérzésű embereknek szükségük lenne arra, hogy rossz időben használják a buszvárót, ezért a testület úgy döntött, egy előre gyártott, minél több átlátható felülettel rendelkező, műanyag építményt telepít a Rákóczi térre.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!