Zirc

2014.11.03. 13:35

Tökfaragás játékokkal

Zirc - Először, de hagyományteremtő szándékkal rendeztek tökfesztivált programokkal az egyik fogadóban.

Müller Anikó Hanga

A programon Nagyné Zongor Nikoletta - fiának képzőművészeti kiállítása látható az emeleti galériában - és Somogyi Gabriella kisgyermekes szülő kezdeményezte. Az eseményt helyi barantások bemutatója nyitotta, volt hagyományőrző íjászat, népi játék, kézműveskedés, mesesarok, néptánc, tökfaragás, arcfestés, hajfonás, jelmezkészítés és rajzverseny, tájékoztatta a Naplót Écsy Krisztina, a fogadó vezetője.

Töklámpások a fesztiválon (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Az étteremben tökből készült ételeket kóstolhattak az ínyencek, sütőtök krémlevest, pitét, tökös-mákos rétest, és a gyerekek nagy élvezettel fogyasztották a sütőtökös kókuszgolyót. Az egész napos szórakoztató programra a megpihenni betérő vendégek is be-benéztek gyermekeikkel.

A Kiss család négy kisgyermekkel Budapestről érkezett rokonlátogatóba, a Bakonyba, de előzetesen tájékozódtak a programról és nagyon jól érezték magukat. A vidám tökfesztivál hangulatát fokozta a programzáró zenés mulatozás.

Címkék#Zirc#Tök

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!