Zirc

2015.01.26. 11:57

Thaiföldi diák a gimiben

Zirc - A thaiföldi szokásokkal ismerkedhetnek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Kutasi Zsófia

Az intézmény az idei tanévben egy thaiföldi vendégdiák is tanul. A középiskolásgyerekek nagyon befogadóak, és születésnapi partit is adtak a külföldi diáknak. Emellett a magyar szokásokkal is megismertetik, és segítenek neki, amiben tudnak. A thaiföldi tizenhat éves fiatalember a nyelvi előkészítő tizedik A-osztályba jár, emellett ismerkedik a magyar nyelvvel. Szakmai órákon is részt vesz, ahol rajzot és festést tanul. A diákot egy olaszfalui család fogadta be egy évre.

– Intézményünkben nagyon családias a légkör, és egyben nagyon befogadóak a diákok is – hangsúlyozta Balázsné Györek Zsuzsanna, az iskola intézményvezetője. Hozzátette: a tanulók megismerkedhetnek egymás szokásaival, hagyományaival, így is bővíthetik a tudásukat, és még elfogadóbbá válhatnak a különböző kultúrák iránt.

Címkék#Zirc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!