Zirc

2013.03.11. 15:56

Szűkebb pátriájáért akar lobbizni

Vörös Kálmán fontosnak tartja, hogy a megyei közgyűlésben folytassa az elődje, Kropf Miklós által megkezdett munkát.

Varga Domokos Péter

Többek között ezért is vállalt ugyanazokban a bizottságokban szerepet, mint Kropf Miklós. Mint ismert, Kropf Miklóst január 1-jétől a járási hivatal vezetőjévé nevezték ki, régi funkcióiról az új beosztásával való összeférhetetlenség miatt kellett lemondania. A Fidesz_KDNP megyei listáján a zirci területről Vörös Kálmán következett utána, ezért javasolta őt a Fidesz megyei választmánya a megyei közgyűlés most megüresedett helyére. Vörös Kálmán Zirc város alpolgármestere és a Fidesz városi szervezetének elnöke.

 

Vörös Kálmán szűkebb pátriája és a járás érdekeiért akar lobbizni a megyegyűlésben (Fotó: Varga Domokos Péter)

A megyei önkormányzatban az ügyrendi és a pénzügyi ellenőrző bizottságban vállalt szerepet. A Naplónak elmondta, fontosnak tartja, hogy a területfejlesztéssel kapcsolatos megyei önkormányzati feladatokat a zirci járásban is hasznosíthassa. Szeretne kapcsolatot kialakítani a járás településeivel, koordinációs szerepet kíván betölteni. Fel akarja térképezni a települések terveit, ezt akarja "becsatornázni" a megyéhez, majd lobbizni azért, hogy ezek az elképzelések meg is valósuljanak. Tervei szerint a közeljövőben több község testületi ülésén is részt vesz, ahol ismerteti programját és meghallgatja a helyiek problémáit, elképzeléseit. Vörös Kálmán Zircen született 1956-ban és a mai napig ott él családjával.

Az általános iskolát helyben végezte. 1974-ben a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban érettségizett. A budapesti Számalk Számítástechnikai Oktató Központban tanult, melynek eredményeképp számítógép-műszaki oklevelet kapott. Dolgozott többek között a Zirc Városi Erzsébet Kórházban, itt tíz évig műszaki vezető volt. Nős, családos, felesége Győri Piroska, a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán tanít. 2006-tól a Zircen önkormányzati képviselő, 2010-től a város alpolgármesterének választották.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!