Zirc

2012.10.08. 11:51

Szépen ragyog a Szivárvány

Olaszfalu - A 10. Krumpliszüreti és művészeti fesztiválon a község önkormányzata Olaszfalu Községért kitüntető címet adományozott a Szivárvány Kamarakórusnak.

Varga Domokos Péter

Az elismerést a rendezvényen is fellépő kórusnak Boriszné Hanich Edit polgármester adta át, felvázolva és értékelve művészeti csoport eddigi tevékenységét. A kórus 1998-ban alakult, jelenleg 15 tagból áll, vezetőjük Gelesz Imréné, Teri néni nyugdíjas pedagógus. Eleinte kizárólag a saját örömük kedvéért énekeltek, azonban az idő múlásával egyre többször léptek fel a községi rendezvényeken, vidéki fellépéseket is vállaltak. Gelesz Imréné 14 évig volt a kórus vezetője, korára és egészségi állapotára hivatkozva úgy határozott, hogy a vezetést átadja Jakabné Kiss Éva zirci zenepedagógusnak. Teri néni 74 évesen továbbra is meghatározó tagja marad az énekkarnak, a kórus tagjai számítanak is közreműködésére.


 
A kórus tagjai a kitüntetést egy hatalmas tortával ünnepelték a színpadon.

A krumplifesztiválon kihirdették a naphoz kapcsolódó versenyek eredményeit is. A focikupán négy csapat vett részt, az I. helyet a Zirci krumpliszedők nyerték el, a gólkirály Kelemen Gábor lett.

A főzőversenyen a Nick-Török-Hózler-Nagy csapat bizonyult a legjobbnak. A legkisebb krumplit Hanich Eszter, a legnagyobbat Bodnár Ferencné, a legérdekesebbet Regenye Zoltánné mutatta be a zsűrinek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!