Zirc

2013.04.22. 15:10

Önkéntes véradással segítenek

A Reguly Antal Szakképző Iskolában több mint tíz éve, évente kétszer, tavasszal és ősszel szerveznek véradást Takács Józsefné, a Vöröskereszt zirci területi vezetője irányításával.

Müller Anikó Hanga

Az iskola diákjain, tanárain kívül részt vesznek ezen a város másik középiskolája, a III. Béla Gimnázium tanulói is. A legutóbbi alkalommal hatvanhárman adtak vért, közülük huszonkilencen első alkalommal, mondta el Solymosiné Erdős Ildikó, a szakképző ifjúságvédelmi felelőse, helyi szervező. Büszke arra, hogy egy régi tanulójuk, a cseszneki Kovács Dávid rendszeresen visszatérő véradó. 2006-ban végzett az iskolában, most huszadszor jelentkezett véradásra.

Vessző László, Tenk Menyhértné és Szukop Kristóf. Valamennyien fontosnak tartják a véradást, hiszen ezzel életet mentenek. És ehhez nem kell hősnek sem lenni, elég egy átgondolt, tudatos döntés (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Örömmel fogadták a lókúti Tenk Menyhértnét is, aki elmondta, a Naplóban olvasta a véradás időpontját. Beutazott falujából, mert fontosnak tartja, hogy segíthet vérével másoknak, az egész családja önkéntes véradó. Ez a hatvanadik véradása, sajnálja, hogy életkora miatt  64 éves  már nem sokáig teheti ezt. Szukop Kristóf 11. osztályos diák első véradó, örül, hogy vérét gyógyításra használják fel.

Vessző László ugyancsak 11. osztályos tanuló másodszor jött el, döntését motiválta a ments meg életeket szlogen. Horváth Martina 17 éves, a megyei Vöröskereszt iskolai ifjúsági szervezetének vezetője, most jelentkezett először, ő is segíteni szeretne. Oláh Zsolt most fog érettségizni, ápolói vagy egészségügyi szervező pályára készül, már ötször adott vért. Ugyancsak az önzetlen segíteni akarást emelte ki. Családi példa is áll előtte, hiszen szűkebb környezetéből többen is orvosok, mind ők, mind más családtagok gyakran adnak vért.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!