Zirc

2014.02.16. 17:45

Mézeskalács szív

Zirc - A mézeskalácsszív mindig is szerelmes ajándék volt, így Valentin-napra ez az ideális ma is.

Müller Anikó Hanga

E nap alkalmából ünnepi mézeskalácssütésre hívták a szerelmespárokat és minden érdeklődőt a Reguly Antal Múzeum és Népművészeti Alkotóházba. Férfiaknak kardot, lányoknak, asszonyoknak szívet süthettek párjaik Horváthné Gazder Márta mézeskalács mester és oktató irányításával.

Horváthné Gazder Márta (jobbra az első) mézeskalács mester és oktató irányította a Valentin-napi zirci foglalkozást (Fotó: Müller Anikó Hanga)

A résztvevőket beavatta a titokba, mitől marad puha a mézeskalács és mikor, hogyan kell a tetejét tojással megkenni. Az egyik fontos tanács, 60 dekagramm liszthez legalább 25 deka mézet kell számolni, a legjobb a vegyes virágméz, a sok aroma miatt. A tésztát mindig a sütés előtti napon kell elkészíteni, s egy éjszakát pihentetni.

Ruttkay-Miklián Eszter igazgatónő elmondta, .a míves mézeskalácsokból a múzeum tombola ajándékcsomagokat ajánlott fel a városi farsangi bálra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!