Zirc

2014.12.29. 20:15

Közös gondolkodás, beszélgetés

Zirc - Beszélgetésre, közös gondolkodásra hívta a kisváros és a térség szállásadóit, turisztikai szolgáltatóit a Magas-Bakony Turisztikai Desztinációs Menedzsment Nonprofit Kft.

Müller Anikó Hanga

Palotai Gábor ügyvezető beszámolt a szervezet idei munkájáról, kezdeményezéseiről. Beszélt arról, miben tudják segíteni azokat, akiknek megélhetési forrásuk a turizmus. Hangsúlyozta az élő, folyamatos kapcsolattartás, a közös eszmecserék fontosságát. A TDM fenntartásában üzemelő Tourinform Iroda feladatairól, tevékenységéről Varga-Halmosi Eszter szólt. A közös cél az imázs kialakítása, annak megmutatása, milyen jó és miért jó Zircen és környékén. A közelmúltban készült egy kisfilm a Bakonyról, de nagy jelentősége van az írott sajtónak is. Híradásaik eljutottak a megyei laphoz, az Élmény itthon turisztikai laphoz, és az országos terjesztésű Presztízs magazinban nagy terjedelemben ismertették a térségi értékeket. Újságírókat fogadtak Budapestről és Dél-Koreából is, akik tematikus útvonalajánlatukban jó szívvel ajánlják úti célként a bakonyi kisvárost és környékét. Kiemelten figyelnek arra, hogy kiadványaikkal, helyi termékekkel bemutatkozzanak frekventált helyeken, így utazási kiállításokon, fesztiválokon.

Az egyik vasútünnepen pogácsával, szörppel, térképpel ellátott köszöntő lappal fogadták a több száz fős csoportot. Egy, a bakancsszobornál tartott turistaünnep kapcsán merült fel, a Tourinform Iroda vállalja a piros túra pecsételő pontját. Az iroda tavasszal új helyre, az apátság külső épületszárnyába költözött, mely előnyére vált. A szezonban egy nap alatt több érdeklődő tért be hozzájuk, mint a régi helyen egy-két hónap alatt. A közeljövőben kiadnak egy tetszetős, helyi fiatal művész által tervezett térképet, melyen megjelennek a látnivalók és a turisztikai szolgáltatók. Januárban összeállítanak egy osztálykirándulás csomagot , melyet eljuttatnak az ország minden részébe a pedagógusoknak.

A megújult Tourinform irodában Varga-Halmosi Eszter és Palotai Gábor várják a látogatókat
Fotó: Müller Anikó Hanga



Mint információs bróker számos csatornán keresztül továbbítják, népszerűsítik, csoportosítják a hozzájuk beérkező információkat a Magyar Turizmus Zrt. felé is, három nyelven jelennek meg kiadványaik annak hirdetési felületein, de közösségi hírportálok segítségével is nagy célcsoportot érnek el. Az igényesen és ötletesen berendezett irodájukban a szállásadók és turisztikai szolgáltatók ingyenesen elhelyezhetik kiadványaikat, egyéb figyelemfelkeltő anyagaikat.

Volt, aki utalva fogadója nevére, egy bagolyfigurát vitt, volt, ki étlapot, szörpöt, golflabdát. Ottó Péter polgármester ismertette a TDM megalakulásának körülményeit. Véleménye szerint a TDM szervezetek megalakítását felülről szorgalmazó szándék akkor éri el célját, ha alulról megvan a beágyazottsága, azaz mindenütt a helyi szakembereknek kell a formát tartalommal megtölteni.

Elmondta, a ma sok vitát kiváltó éjszakánkénti, személyenként fizetendő négyszázötven forintos idegenforgalmi adóról az alapítók döntöttek. A beszélgetés során felmerült a városi honlap korszerűsítése, friss köztük turisztikai információkkal való feltöltése, folyamatos aktualizálása, a helyi piac hiánya és a Bakony Szíve Turisztikai Egyesület megújítása.

A szervező szakemberek hangsúlyozták, csak úgy tudják a turisztikai szolgáltatókat segíteni, ha az együttműködés kétoldalú, folyamatos és élő. Ezen a területen is kiemelten fontos a kommunikáció és a megfelelő információ áramlás az érintett felek között a minél jobb, hatékonyabb és gördülékenyebb ügyintézés érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!