Zirc

2014.12.22. 21:08

Egy doboznyi szeretet

Zirc – Több mint nyolcvan gyermek kapott meglepetés ajándékcsomagot egy meghitt hangulatú ünnepség keretében.

Müller Anikó Hanga

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Gyermekjóléti Szolgálata Nagyné Fáró Katalin intézményvezető, a vendéglátóhely vezetőjével, Écsy Krisztinával előzetesen „Egy doboznyi szeretet” mottóval ajándékgyűjtési akciót hirdettek meg. A kisvárosban három gyűjtőhelyen várták az ajándékokkal megtöltött, becsomagolt cipős dobozokat, melyekre az ajándékozók ráírták, milyen korú fúnak, vagy lánynak szánják. Miután felmérték az adományokat – a csomagok mellett sok mesekazetta és film, plüssjáték érkezett – névre szóló értesítéseket küldtek ki a hátrányos helyzetű családoknak, a kisvárosban és a járás területén.


Minden kisgyermek kapott ajándékot, középen Écsy Krisztina (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Az étterem zsúfolásig megtelt, a családokat megterített asztaloknál süteménnyel, gyümölccsel várták, melyet a szolgálat munkatársai, a Magyar Pünkösdi Egyház zirci gyülekezete és a Zirci Baptista Gyülekezet tagjai vittek és kínáltak.

A gyermekek izgatottan várták az ajándékokat (Fotó: Müller Anikó Hanga)

Écsy Krisztina köszöntő szavai után Földesi Tamás a pünkösdi egyház zirci lelkipásztora a bibliából idézett és beszélt Jézus születéséről. A két gyülekezet tagjai karácsonyi énekes-zenés műsort adtak, különösen nagy tetszés fogadta a kisgyermekek csengettyűjátékát.

A záró énekbe a jelenlévő szülők is bekapcsolódtak kisgyermekeikkel, az ünnepet várva énekelték: „A szeretet nem fogy el soha a szeretet mindennél többet ér”. Nagyné Fáró Katalin szólt az összefogásról, mely lehetővé tette az ajándékátadó ünnepség megrendezését. Az ajándékcsomagok kiosztása után a résztvevőket az emeleti galériába, táncházba invitálták, majd a Segítő Kezek Zirc Alapítvány támogatásával, ebéddel vendégelték meg őket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!