Zirc

2014.06.10. 09:42

Dobszó és barantások

Zirc – Többek között Kövi Szabolcs és a Barantások első és egyedülálló közös produkcióját láthatják majd az érdeklődők a VI. Szomszédolás, hagyományőrző fesztiválon június 28-án, Háromhegyen.

Varga Domokos Péter

A hagyományőrző fesztivál Veszprém és szomszédos megyékben élő települések bemutatkozását teszi lehetővé – mondta el lapunknak Kovács Zsolt, a rendezvény szervezője. Mottójuk: Értékeink mentén találjuk meg egymásban a közöset! A szervezők úgy gondolják, hogy egy baráti bográcsozás közben az emberek jobban megismerik egymást és a köztük élő tehetségeket.

A Szomszédolás fesztiválnak a kezdetektől meghatározó eleme a hagyományőrzés, a ma élő folklór bemutatása (Fotó: Varga Domokos Péter)

 

Az eseményt néptánccal, népzenével, kézműves foglalkoztatóval, lovaglással, íjászattal és baranta bemutatóval színesítik. A hagyományőrző programokon kívül számos lehetőséget kínálnak, így a résztvevőket ügyességi játékok, a pannonhalmi borászok borkóstolója, kézműves bemutatók várják.

Az ünnepség szakrális jellegét a délelőtt 10-órakor kezdődő ökumenikus megnyitó és este 9-órától a tábortűz körüli dob ünnep adja meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!