Zirc

2014.06.04. 13:10

Bakony futófesztivál

Zirc - A város egykori első épülete, a mai Bagolyvár gyakran ad otthont gyalogos, kerékpáros, tájfutó bakonyi teljesítménytúráknak.

Müller Anikó Hanga

A közelmúltban hagyományteremtő jelleggel rendezték meg Tedd próbára magad, fuss a Bakonyban! mottóval a Creaton Bakony Futófesztivált. A zord időjárás hideg, erős szél, eső, sártenger ellenére a versenyzők elindultak, és kivétel nélkül mindenki célba ért. Mindhárom kategóriában komoly teljesítmények születtek.

Rajt a Bagolyvárnál. Kivétel nélkül mindenki teljesítette a távot (Fotó: Hites Viktor)

A maratoni táv 42,1, a félmaraton 22, a minimaraton 9 kilométer volt. Eredmények: női maraton: 1. Varga Juliska, 2. W. Unghváry Renáta, 3. Tamási Ivett; férfi maraton: 1. Varga József, 2. Matej Rajnosek, 3. Németh István. Női félmaraton: 1. Földingné Nagy Judit, 2. Gulyás Krisztina, 3. Pék Eszter; férfi félmaraton: 1. Mészáros László, 2. Ládi János, 3. Juhász Tamás. Női minimaraton: 1. Lukács Jázmin, 2. Galla Cecília; férfi minimaraton: 1. Lukács Sándor, 2. Horeny Pál. Valamennyi versenyző egyedi emlékpólót kapott. A kategóriák első három helyezettjét éremmel és tárgyjutalmat díjazták. A győztesek egy évig őrzik a verseny vándorkupáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!