Zene

2013.11.20. 08:16

Led Zeppelin szeánsz

Veszprém - Gigantikus Led Zeppelin szeánszra készül decemberben Veszprémben a 20 évvel ezelőtt alakult, a világhírű brit rockbanda dalait autentikusan tolmácsoló ZepSession.

Szabó Péter Dániel

Aki már valaha hallott rockzenét, annak a Led Zeppelint biztosan nem kell bemutatnunk. A megyében élőknek pedig a ZepSessiont sem, hiszen kisebb megszakításokkal mintegy két évtizede játsszák a nagy kedvencek dalait a legmagasabb minőségben. Az 1993-ban alakult csapat több tagcserén is átesett, 2009 óta bizonytalan ideig szüneteltették is tevékenységüket, ám ettől függetlenül az évforduló az mégiscsak évforduló, s 20 esztendő a rockzenében megsüvegelendő teljesítmény.

Cseh Balázs, Tatai Tamás, Nagy Róbert, Lee Olivér, Nagy Gergely és Scholtz Attila (b-j, az óramutató járásával megegyező irányban) hónapok óta készül a decemberi veszprémi koncertre. Fotó: ZepSession

Nem csoda, hogy méltóképp meg is szeretné ünnepeli a jeles dátumot a Nagy Gergely (gitár), Cseh Balázs (basszusgitár) és Tatai Tamás (dobok) alkotta alapcsapat. Zenészbarátaikat, köztük az ország, mi több, Európa egyik legismertebb Deep Purple tribute zenekarának, a Cry Free-nek a tagjait hívták segítségül, akik örömmel vállalták az utazást a Zeppelin rock léghajóval. Gitáron Lee Olivér és Szabó Krisztián, herflin Bolla Tipcsi, billentyűs hangszereken Nagy Róbert látható majd a színpadon december 14-én az Expresszóban, míg énekesként a kiváló hanggal megáldott Scholtz Attilát láthatja a nagyérdemű.

A Cry Free tagok vendégszereplése egyébként nem véletlen. A két évvel ezelőtt közösen tető alá hozott, a két legendás rockbanda dalait egy koncertbe olvasztó PurpleZeppelinJam produkció élesztette úgymond újra a ZepSession szellemét, így nem volt kérdés, hogy a képzeletbeli húsz szál gyertya elfújásához Scholtz Atkáékat is meghívják a veszprémi zenészek. Ami a programot illeti, a Led Zeppelin életmű minden szeletéből felvillant majd dalokat az alkalmi szupercsapat, s ígéretük szerint a kötelezőnek számító nóták mellett lesznek meglepetések is a bulin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!