Z-Generáció

2015.03.17. 18:15

Hozzuk létre a bolygót!

Képzeld el, hogy van egy saját bolygód! Ahol az történik, amit szeretnél, azt csinálsz, amit csak akarsz.

Talán nem különbözne sokkal a Földtől. Ugyanúgy lennének emberek, épületek, növények, állatok. A különbség az, hogy minden olyan, amit szépnek és jónak látsz. A bolygódon talán nem lennének olyan dolgok, amik feleslegesek, csak csupa fontos tényező venne körül. Az is lehet, hogy a világodban nincsen semmi más, csak te és valaki, aki sokat jelent neked. Ez a bolygó létezik! Ez te vagy.

Mi van, ha a Föld is ilyen bolygó? Benne élünk és alkotunk. Dolgozunk vagy nem, kövérek vagyunk vagy soványak, szőkék vagy barnák, erősek vagy sem. Mind itt élünk. Azért, mert fontosak vagyunk és mert az is éppoly fontos, ami bennünk lakozik. A Föld az a hely, ahová mindenki elhozhatja megmutatni azokat a „szuveníreket” amiket a saját bolygólyáról hoz. Ezért nem szabadna kínosan éreznünk magunkat bármiért is. Mind mások vagyunk. Ahhoz, hogy egymás mellett tudjunk létezni, nem kell más, csak elfogadás. Fontos ki-emelni, hogy ez esetben nem megértés. Nem kell egyetértened vagy együttérezned valakivel ahhoz, hogy elfogadd őt olyannak, amilyen. Ha szimpatikus valaki és elfogadod, akkor mind ketten boldogabbak lesztek, mert egyre több jót láttok egymásban. Ha valaki nem szimpatikus, akkor is tiszteletet kell adnod neki, és elfogadást kell felé mutatnod, mert máskülönben nem tudhatod meg azt, hogy az ő világában te milyen vagy. S még ha nem is leszel a világában, attól boldog lehetsz, hogy úgy mehettek el egymás mellett, hogy nem feszengsz, mikor kimutatod a belső világod, mert nincs oka rá, hogy beleszóljon.

Az is lehet, hogy a világodban nincsen semmi más, csak te és valaki, aki sokat jelent neked. Ez a bolygó létezik! Ez te vagy (Fotó: Kovács Bernadett)

Hiszek abban, hogy semmi sem olyan erős, mint az első benyomás. Ha valakit elfogadsz, ő is el fog fogadni téged. Ahogyan az idézet is mondja: „Kár, hogy az emberek csak a különbséget látják meg, amely elválasztja őket egymástól. Ha több szeretettel néznének egymásra, azt vennék inkább észre, ami közös bennünk, és feleannyi probléma lenne a világban.” (Paulo Coelho)

Szerintem ez egy láncreakció. Ha elfogadod a körülötted lévő világot és beleteszed a saját világodat, boldogabb leszel. Ha boldog vagy, több tisztelettel és kedvességgel fordulsz az emberekhez, és ők is feléd. Látják azt, hogy boldog és bátor vagy, mert ki mered mutatni azt, ami benned van. Ezzel motiválsz más embereket is arra, hogy ők is mutassák meg, kicsodák valójában, és ez a legnagyobb ajándék, amit bolygódról hozhatsz. Mert a boldogságra mindenkinek szüksége van. Csupán egy dologra kell odafigyelned: a bolygódon legyen egy nagy szemetes, ahová a negatív dolgokat – amikkel esetleg árthatsz másnak – kidobhatod!

Németh Krisztina

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!