elsősegély

2018.01.17. 17:30

Megmentette egy férfi életét a veszprémi tűzoltó

Azonnal odasiettem a férfihoz, aki eszméletlen állapotban, vérző fejjel a földön feküdt, ezt mondta megkeresésünkre Sümegi László. A veszprémi tűzoltó szabadnapján valószínűleg megmentette a fiatalember életét Kővágóörsön.

Kovács Erika

- Kővágóörs egyik utcájában közlekedtem autómmal az elmúlt hétvégén, a szabadnapomon, amikor láttam, egy férfi fekszik a földön, idézte fel az esetet Sümegi László.

Sümegi László veszprémi tűzoltó szabadnapján segített egy eszméletlen, sérült férfinak Kővágóörsön Fotó: Facebook

Mint mondta, azonnal megállt, odasietett a fiatal férfihoz, és látta rajta, hogy az illető eszméletét vesztette. Egy közelben tartózkodó férfit közben megkért arra, hogy hívja a mentőket, miközben László már az illetőt látta el. Stabil oldalfekvésbe helyezte, és ekkor látta meg azt, hogy a feje erősen vérzik, ami valószínűleg esés közben történhetett vele.  

– Az autómból kivettem az elsősegélycsomagot, és bekötöztem a férfi sebét. Aztán hamarosan megérkeztek a mentők, akik kórházba szállították a sérültet, természetesen addig a férfi mellett maradtam, aki szerencsére magához is tért, összegezte a szerencsés végkifejletet a tűzoltó.

Kérdésünkre, miszerint mit tanácsol azoknak, akik hasonló esetet látnak, azt mondta, mielőbb hívjanak mentőt, illetve segítsenek a bajbajutottaknak, és ne ijedjenek meg adott helyzetben, mert ezzel megmenthetik az életüket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!