Veszprém

2014.01.30. 19:34

Vita a Hangvilláról

Sajtótájékoztatón reagált Porga Gyula polgármester és Bélafi László Hangvillával kapcsolatos hétfői mondataira Katanics Sándor.

Marton Attila

Az ellenzéki képviselő kijelentette, a polgármester a Hangvilla egyik szerződésében szereplő öt évnél hosszabb opcióval megszegte esküjét. Hozzátette, reméli, Porga Gyula kiáll a nyilvánosság elé, és elnézést kér Veszprém lakosságától tévedése miatt. Katanics Sándor elmondta, 2011 óta többször is jelezte a polgármesternek, hogy az előszerződésben szereplő opciós joggal nincs minden rendben, majd miután a polgármester aláírta a szerződéseket, Katanics Sándor előbb a megyei ügyészséghez, majd a Legfőbb Ügyészséghez fordult tavaly.

A közgyűlés ezek után módosított bizonyos passzusokat, többek között az opciós joggal kapcsolatos részt is.

A képviselő úgy véli, a módosítások azt igazolják, hogy a polgármester belátta tévedését.

A csütörtökön lapunknak is megküldött levél szerint a Legfőbb Ügyészség január 21-én arról tájékoztatta Porga Gyula polgármestert, hogy a Katanics Sándor által kifogásolt szerződésekkel kapcsolatban ügyészi fellépésre nincs lehetőség, és a főügyészség állásfoglalása ellen benyújtott felülvizsgálati kérelmet a Legfőbb Ügyészség elutasította. Az ügyben további felülvizsgálati kérelem nem nyújtható be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!