Veszprém

2014.10.21. 11:05

Tisztelettel gondolnak rájuk

Az ’56-os megemlékezések alkalmával tudatosítani kell az emberekben, hogy az érdekek és az értékek közül az utóbbit válasszuk, mert különben elveszünk.

Balassa Gergő

– Gyerekkoromban mindig suttogva beszéltek a szüleim és ismerőseim otthon, amikor 1956 szóba került – idézte fel emlékeit Halmay György a vámosi úti temetőben tartott városi megemlékezésen, kedden. Az önkormányzati képviselő szerint a fiatalok egy történelemleckének tekintik az ’56-os eseményeket, pedig az életünk fontos része.

„Úgy gondolom, nem tudjuk eléggé hangsúlyozni 1956 fontosságát”, fogalmazott a városatya, aki rámutatott arra is, hogy ha az emberek az érdekek és értékek közül az érdekeket választják, akkor elveszünk.

Fotó: Balassa Gergő

Egressy Károly, a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség megyei elnöke elmondta, az 1956-os forradalom és szabadságharc 58. évfordulóján azokra a hősökre, mártírokra, a szövetség elhunyt tagjaira emlékeznek, akik éveket töltöttek a börtön falai között. – Ápoljuk sírjukat és tisztelettel gondolunk rájuk – fogalmazott a megyei elnök, aki megjegyezte, a fiataloknak is szeretnék elmondani az akkori élményeket.

Az ünnepi gondolatok után a jelenlévők elhelyezték az emlékezés virágait és koszorúit az elhunyt bajtársak sírjainál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!