Veszprém

2015.01.30. 16:36

Természettudományos labort alakítottak ki Veszprémben

Veszprém - Tartalmasabbak lesznek a mindennapjaink, ha megérintenek minket a természettudományok – fogalmazott Brányi Mária alpolgármester a Veszprémi Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban.

Szám Dorottya

Brányi Mária elmondta, hogy érdemes a fiatalokat a  természettudományos és műszaki pálya felé terelni, mivel országszerte szakemberhiánnyal küzdünk. Izgalmasabb lesz az életünk és tartalmasabbak lesznek a mindennapjaink, ha megérintenek minket a természettudományok. Hiszen olyan területről van szó, amelyhez minden életkorban tudunk közeledni. A labor átadásának köszönhetően már az általános iskolás korú gyerekek is megismerkedhetnek a kísérletezés rejtelmeivel. Diákoknak és tanároknak is öröm, ha egy jól felszerelt laborban zajlanak a tanórák.

Schindler Lászlóné, a Klik veszprémi tankerületének tanügy-igazgatási referense elmondta, hogy kémia-fizika szakos tanárként örül annak, hogy a labor közelebb hozza a természettudományokat a gyerekekhez. A környező kistelepülések középiskolái és általános iskolái is használhatják a labort.

Irányi László iskolaigazgatótól megtudtuk, hogy a kerettantervek kevés óraszámban tartalmaznak természettudományos foglalkozásokat, holott erre nagy szükség lenne a diákok későbbi sikeres felvételije és az eredményes egyetemi tanulmányok érdekében. Az elméleti tudás megszerzése mellett gyakorlati tudásra is szükség van, a gyakorlatorientált képzés jobban motiválná a fiatalokat a műszaki pályára.

Bak Zsoltné, a Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanára és tehetséges diákja, a nyolcadik osztályos Etlinger András látványos prezentációt tartottak arról, hogy a hétköznapi példák segítségével hogyan hozható közelebb a diákokhoz a fizika és a mértékegységváltás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!