Veszprém

2015.03.04. 17:42

Tavasztól tavaszig

Veszprém – Szerelemről, barátságról, alapvető emberi érzésekről, létünk alapkérdéseiről hallhattunk verseket, dalokat a TIT Váczi Mihály Irodalmi Színpad tagjainak előadásában.

Szám Dorottya

Egy örök költői toposz, az évszakok változása állt Rábai Zsanett, Felföldi Gábor és Lohonyai Zoltán előadásának középpontjában. A barátságról, szerelemről, létkérdésekről szóló huszadik századi verseket, prózarészleteket Rábai Zsanett és Felföldi Gábor adta elő nézőpontokat, életfilozófiákat ütköztetve, Lohonyai Zoltán pedig gitáron, énekelve. Megelevenedtek a színpadon Kosztolányi Dezső, Ady Endre, József Attila, Szabó Lőrinc és Juhász Gyula ismertebb művei.

A több mint öt évtizedes múlttal bíró veszprémi irodalmi színpad tagjainak színvonalas produkcióját hosszas tapssal fogadta a közönség. Felföldi Gábor utóhangjából megtudtuk, hogy a darab 2003 nyarán jött létre két fiatal színháztörténész munkájának köszönhetően. 2004-ben tartották az előzetes bemutatót és 2005-ben, a Városi Művelődési Központ előcsarnokában került először nagyobb közönség elé az összeállítás. Idén, a tízéves jubileum keretében újra elővették a darabot, a női főszerepet ezúttal Rábai Zsanettre osztották, a korábbi komolyzene helyett pedig gitárszóló és ének tette színesebbé az előadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!