Veszprém

2015.03.31. 16:09

Segítik a rászoruló bárczis tanulókat

Veszprém - A Bárczi Gusztáv Általános Iskoláról és az ott tanulók speciális igényeiről hallgattak előadást a Lovassy László Gimnázium diákjai.

Kutasi Zsófia

A veszprémi Zonta Club már korábban is támogatta a Bárczi Gusztáv Általános Iskolát és Speciális Szakiskolát, ezúttal azt tűzte ki célul, hogy a Lovassy gimnazistáinak bevonásával segíti a Bárczi iskola speciális igényű tanulóit. Egyúttal a lovassys diákoknak lehetőséget teremt a közösségi szolgálat teljesítésére.

A Bárczi iskoláról az intézmény igazgatója, Horváth Éva tartott előadást a 9. D osztályos lovassys diákoknak. Elmondta, tizenkét évfolyamon, enyhe fokban értelmileg sérült gyermekek tanulnak náluk speciális tantervvel, egész napos formában. A tantárgyi oktatás egyénre szabott, s ezt egészíti ki a logopédiai, konduktív pedagógiai fejlesztés. A Bárczi-héten és a Bárczi-karitászgálán a diákok megmutathatják a világnak, mennyi érték, tehetség, szeretet lakik bennük.

A Lovassy 9. D osztályának tanulói hallgatják az előadást Fotó: Zonta Klub

A lovassysok figyelemmel hallgatták az előadást, és többen jelentkeztek a következő heti programokra, hogy személyesen is megismerkedhessenek a későbbi pártfogoltjaikkal. Az iskolai közösségi szolgálat során közvetlenül találkozhatnak sorsokkal, nehéz élethelyzetekkel anyagi, szociális, mozgáskorlátozottsági, tanulási nehézségekkel.

A diákoknak a program során fejlődik az empátia-készségük, nő a toleranciaérzékük tudtuk meg Sulákné Hontai Máriától, a Zonta klub elnökétől. A novemberig tartó projekt változatos, a különböző fogyatékkal élő tanulók lehetőségeit figyelembe véve kialakított tevékenységeket ölel fel, többek között kézműves foglalkozást, vetélkedőket, kiállításokat, túrákat és sportversenyeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!