Veszprém

2015.01.29. 11:58

Szabó Györgyi "Az év bírája Veszprém megyében"

Szabó Györgyit, a Veszprémi Törvényszék büntető ügyszakos bíráját választották meg 2014 év végén Veszprém megye bírájának titkos szavazással, a Gourmandia Étteremben - közölte a Veszprémi Törvényszék sajtó osztálya.

Kovács Erika

A Magyar Bírói Egyesület (MABIE) Veszprém megyei tagszervezete által hagyományőrző jelleggel tavaly év végén, a bírák és igazságügyi alkalmazottak részvételével megtartott  rendezvényen hatodik alkalommal adták át "Az Év Bírája Veszprém Megyében" címet.

A megjelentek titkos szavazással döntötték el, hogy a 2014. évi díj nyertese: dr. Szabó Györgyi, a Veszprémi Törvényszék büntető ügyszakos bírája. Szabó Györgyi 2000. óta dolgozik a bíróságon, 2006. május 1 - től kapott bírói kinevezést. Először a Veszprémi Városi Bíróságon, 2012-től pedig  - először kirendeléssel, majd sikeres pályázat eredményeképpen  november 1-től áthelyezéssel -  a Veszprémi Törvényszéken büntető ügyszakos bíró. Kirendeléssel a Pápai Járásbíróságon is szolgálatot teljesít.Jogász-közgazdász diplomával, angol nyelvből felsőfokú, orosz nyelvből középfokú nyelvvizsgával rendelkezik. Gazdasági büntetőjogi szakjogász tanulmányait sikeresen elvégezte. Az év bírája cím elnyerője - a hagyományokhoz híven - idén is megkapta a díjjal járó, egyedileg, kézzel festett porcelán szobrot.(Szabó Györgyi jelenleg a vörösiszap-pert tárgyalja a Veszprémi Törvényszéken. A szerk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!