Veszprém

2015.03.06. 19:05

Petőfi Sándor veszprémi tartózkodására emlékeztek

Veszprém - A nemzet egységesen kiállt a függetlenség és a polgári fejlődés eszméje mellett 1848-ban, mondta Hegedűs Barbara önkormányzati képviselő Petőfi Sándor veszprémi tartózkodására rendezett megemlékezésen.

Marton Attila


A képviselő hangsúlyozta, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc sorsfordító történelmi pillanat volt. A forradalom során nemcsak Petőfi és a márciusi ifjak váltak hősökké, hanem mindazok, akik kiálltak a magyar szabadság eszméjéért, a nemzet fejlődéséért, mondta. Hozzátette, ma is erőt tudunk meríteni történelmi nagyjaink tetteiből.

A Veszprém-Cserhát Társaskör Kulturális Egyesület koszorúját Török Mihály és Major Gyuláné helyezte el az emléktáblánál
Fotó: Penovác Károly

A beszéd elhangzása után Hegedűs Barbara, valamint több civil szervezet és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár képviselője is koszorút helyezett el a Csikász Imre által készített Petőfi-emléktáblánál.

A megemlékezésen közreműködött Marosvölgyi Gergely, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad tagja, aki a költő két versét szavalta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!