Veszprém

2014.04.01. 14:31

''Nem dobtam kést a párom felé, a gyerekeimet sem bántottam''

Nem dobtam kést élettársam felé, gyermekeimet szerettem, nem bántottam őket soha, nem értem, miért vagyok 26 hónapja előzetesben. Ezt mondta G. Miklós vádlott, a törvényszéken dr. Szakács Katalin tanácsvezető bíró előtt, kedden.

Kovács Erika

A férfit emberölés kísérlete-, súlyos testi sértés- kísérlete, és kiskorú veszélyeztetése bűntettével vádolja az ügyészség. A vádirat szerint G. Miklós 2011 őszétől alkohol-, és gyógyszer együttes fogyasztása miatt többször bántalmazta élettársát, aki sérüléseket szenvedett. A férfi elvonóra is ment. A veszekedéseket három kiskorú gyermekük látta, akiket apjuk bántott, kiabált velük. 2011 nyarán egyik gyermekét azzal fenyegette meg, hogy elvágja a lábát. Később élettársát fenyegette meg késsel, gyermekeik előtt, máskor a nőt ablakon akarta kilökni. A férfi nagyanyját ápolta, emiatt is sokat veszekedtek, amikor a férfi kérdőre vonta társát, miért nem etette meg a nénit. A férfi fenyegette párját, ha nem engedi vissza, elvágja a torkát. 2012 februárjában újabb vitában késeket dobott a teregető nő felé, aki a ruháskosárral fogta fel azokat. A sérülések halálos sebet is okozhattak volna.

A férfi kedden a bizonyítási eszközöket kifogásolta, mondta, azokat 19 nap múlva foglalták le, olyan helyszínen, ahol nem is járt, szerinte az igazságügyi orvosszakértő többször feltételez. Amit párja állít, nem történt meg, ellentmondásos vallomást tett, a férfi kérte, zárják ki a nőt a bizonyítási eljárásból. Elmondta: vitáik akkor kezdődtek, amikor elvállalta nagymamája gondozását, ami párjának nem tetszett. A nő alig segített, egész nap idegen férfiakkal csetelt, akiknek meztelen képekeit mutogatta.

 

- A viták miatt ivásba menekültem, elvonón akartam meggyógyulni családom miatt – mondta. Ez idő alatt más férfi járt a páromnál, ami többször is megtörtént. Amikor gyógyszert szedtem, párom mondta, szedd be, legalább megdöglesz! A családsegítőnek meg azt mondta, egyedülálló, miközben az én pénzemből éltünk – állította a vádlott.

Tanúk elmondták: a férfi nem volt agresszív. Féltékeny volt párjára, a nő férfiakhoz járt, buliba, amikor a gyerekekre párja vigyázott. Egy pedagógus szerint a nő nem járt az iskolában, akkor sem, ha hívták, az apa ment szülői értekezletre. A férfi a gyerek vallomása hallatán, amit a bíró felolvasott azt mondta, manipulálta az anyja.

Az ügyvéd bizonyítási indítványban jelezte: a konyhakés 3-4 méter távolságról eldobva nem a hegyével érintkezik az emberi testtel. A vádlott szabadlábra helyezést kért, mert szigorított fegyházas körülmények között van 26 hónapja, azóta nem látta gyerekeit. A bíróság ezt elutasította. Az ügyészség az emberölés kísérlet vádját továbbra is fenntartja.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!