Veszprém

2014.10.28. 12:23

Meglopta munkaadóját

Veszprém - Egy férfi visszaélt munkaadója bizalmával, s takarmányt lopott tőle, amiért jogerősen felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Mátételki András

A Pápa közeli településen lakó K. G. évek óta dolgozott egy növénytermesztéssel és sertéshizlalással foglalkozó vállalkozónál, akinek két sertéstelepe volt a faluban. Az egyik vezetését, az állatok gondozását, etetését rábízta a 40 éves férfire, akivel baráti viszonyt alakított ki az elmúlt évek alatt. Esetenként beszerzési áron adott el neki takarmányt, ugyanis a vádlott nagymamája házánál 25-30 sertést nevelt. Még 2010 augusztusában rávette ismerősét, aki ugyancsak a vállalkozó alkalmazottja volt, hogy a céges Suzukin szállítson neki az általa felügyelt telepről ellopott tápot az állatainak. A 32 éves B. A. I. teljesítette a kérését: összesen 201 ezer forint értékben vitt el takarmányt a telepről.

Az első rendű vádlott, K. G. két évvel később megkérte E. Zs.-t, aki a másik telep közvetlen szomszédságában lakott, hogy másszon át a kerítésen, s dobjon át a dróthálón pár zsák szójadarát. Noha a takarmány 20 ezer forintot ért, a vádlott csak ötezer forintot fizetett érte, ebben egyeztek meg.

A Pápai Járásbíróság döntése után a Veszprémi Törvényszék mondta ki a jogerős döntést. K. G.-t folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és lopás vétsége miatt, mint felbujtót, felfüggesztett másfél évi börtönbüntetésre ítélte. Segítőinek, B. A.-nak 100 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie, míg E. Zs.-t egy évre próbára bocsátották. A bíróság kötelezte K. G.-t a 220 ezer forintos kár megtérítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!