Veszprém

2014.09.30. 08:33

Lépj közelebb! Egy nap az esélyegyenlőség jegyében

Veszprém - Esélyegyenlőségi Roadshowt tartottak a fogyatékkal élők mindennapjainak megismeréséért a Veszprém Megyei Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének székhelyén.

Kutasi Zsófia

Az országos Roadshow harmadik állomása volt a veszprémi rendezvény, mely lehetőséget adott a fogyatékkal élők jobb megismerésére. A nap során beszélgetések, workshopok és előadások zajlottak az esélyegyenlőség jegyében.

- A társadalom alapvető fokmérője az, hogy hogyan viszonyul a fogyatékkal élőkhöz - fogalmazott a rendezvény megnyitóján Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal képviseletében. Hangsúlyozta, fontosnak tartja, hogy a hivatal épületei nem csak a külső megjelenésükben, hanem teljes körűen akadálymentesek legyenek, mivel az egyenlő bánásmódhoz mindenkinek joga van. Ennek megfelelően a megyében az összes kormányhivatalhoz tartozó intézmény meg fog újulni.

Szentendrei Tibor a Pest Megyei Kormányhivatal részéről szintén köszöntötte a résztvevőket, elmondta, a rendezvény célja, hogy az emberek jobban megismerjék a fogyatékkal élőket, és hogy a hivatali ügyintézésben, minden szakigazgatási szervnél egyenlő lehetőséget kapjon mindenki.

Mesterházy Zsolt, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége Ifjúsági Tagozatának képviseletében elmondta, a fejekben is szükség van az akadálymentesítésre, a rendezvény hozzájárulhat a fogyatékkal élők hatékonyabb integrációjához.

- Az esélyegyenlőség a gyakorlatban mérhető le fogalmazott Varga Endre a Veszprém Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház képviseletében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!