Veszprém

2015.04.16. 15:00

Kimagasló munka a betegellátásban - Hárman kaptak Csolnoky-emlékérmet

Veszprém - Gécs Sándor és Moldoványi István főorvos, valamint Tamás Gizella műtős vehette át a Csolnoky Ferenc-emlékérmet és díszoklevelet.

Marton Attila

A résztvevőket Fulcz Ágnes, a Csolnoky-emlék-ülés szervezője köszöntötte. A laudációban elhangzott, Tamás Gizella előbb a szemészeti osztályon dolgozott nővérként, majd a sebészeti és a traumatológiai műtőben műtősként, 2002 óta pedig a fül-orr-gégészeti osztály vezető műtőse.

 

Gécs Sándor 1984 óta dolgozik a Csolnoky kórházban, 2006 januárjától az urológiai osztály kinevezett osztályvezető főorvosa. Az eltelt közel egy évtizedben szakmai vezetésével az osztály magas színvonalon látta és látja el a megyében az urológiai betegeket. Moldoványi István pályája kezdete óta a traumatológiai, ortopédiai és szájsebészeti mátrix osztályon dolgozik, 1997-ben főorvosi kinevezést kapott, 2009 óta az ortopédiai részleg vezető főorvosa. Az elismerések átadása után Lakatos László, a Belgyógyászati Centrum vezető főorvosa Az orvos dilemmái a 21. század elején címmel, míg Pleiveisz Katalin szülésznő a nőgyógyászati onkológiai műtéten átesett betegek ellátásáról tartott előadást.

Az ünnepségen részt vett Illényi Gáborné Katalin, Csolnoky Ferenc leszármazottja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!