Veszprém

2015.04.20. 16:09

In memoriam Raposa György (1933 -2015)

Hogyan vegyünk búcsút attól, aki tegnapelőtt még mellettünk állt, ránkmosolygott, huncutul, nevetésre-tréfára és dalra! mindig készen? Tágabb családja, Veszprém Város Vegyeskara nemcsak alapításának utolsó, máig aktív tanúját gyászolja. Gyuri bácsi személyében nagyszerű amatőr muzsikust és példaadó közösségi embert veszítettünk.

 

Raposa György

Valahogy úgy gondoltuk, hogy ő, mint a népmesékben a legkisebb fiú, minden nehézséget legyőz legyen az bármi az orgona-összeszereléstől a megkopott kárpitok javításáig, vagy éppen a szívműtétig. Próbát nem mulasztott, sőt, elsőként érkezett. Hangversenyt még kevésbé kristálytiszta tenor hangján nem fogott az idő Április 13-án is énekelt az első sorban, középen, végig a kétórás műsort. Kifárasztotta volna? Nem valószínű. A muzsika és a kórus közössége volt igazi közege, a frissítő korty, az éltető oxigén, a kiapadhatatlan örömforrás. Két nappal a koncert után állt meg a szíve: felcserélte a földi énekkart az égivel. Várhatták már nagyon, mert az angyalok közt is kevés a tenor, és a trónterem székeire is ráfér a kárpitozás Hogy így távozhatott a földi létből, azt egész életével kiérdemelte. A módját elfogadjuk, csak az ideje nagyon fájó. Őrizzük meg szívünkben kedves lényét szeretettel!

Veszprém Város Vegyeskara

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!