Veszprém

2014.07.10. 20:42

Honismereti kirándulás Veszprémben

Veszprém - Vilonyai gyerekek látogattak el Veszprém természeti és kulturális értékeinek a megtekintésére Gacsályi Erzsébet helyi könyvtáros szervezésével.

Jákói Bernadett

A kirándulás célja, hogy a Veszprémhez közeli településen élőként a gyerekek megismerjék a megyeszékhely történetét, értékes, és jellegzetes látnivalóit, zegzugos utcáit, rejtett értékeit. A sétatúrára a helyi polgármester, Fésüs Sándor is elkísérte a csoportot, aki a gyerekek társaságában láthatóan jól érezte magát.

Vilonyai kirándulócsoport a Historia kert zöld övezetében, háttérben a várpanorámával. Fotó: Jákói Bernadett

A sok érdekes nevezetességet tetézte a Fricska Bisztró elé felállított utcakönyvtár, amely a körükben hamar nagy népszerűségre tett szert! A tartalmas honismereti kirándulást még emelte a Gulyadombi Kiskilátóról eléjük táruló városkép látványa is. A Vilonya Könyvtári Információs és Közösségi Hely a jövőben több hasonló kirándulással egybekötött kulturális programmal kíván kedveskedni a helyi családoknak, gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!