Veszprém

2013.12.13. 12:57

Európai Magyarországot akarnak

Veszprém - Nagy érdeklődés mellett tartott fórumot és hozzá kapcsolódó sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció (DK) három politikusa csütörtökön Veszprémben.

Győrffy Árpád

Gréczy Zsolt, a DK szóvivője, Kakuk György, az országos elnökség tagja és Katanics Sándor, a Veszprém megyei 1. számú választókerület leendő DK-s országgyűlési képviselőjelöltje a Gyurcsány Ferenc elnök által december elején bejelentett választási program első 16 pontját ismertette. Mint elmondták, a programot további 70-80 ponttal egészítik még ki a választók, civil szervezetek javaslataira is építve. A programjuk alapja, hogy Magyarországnak Európai jövőt akarnak, ahol választójog csak azokat illeti meg, akik magyar állampolgárnak születtek és itt adóznak, viselik is a döntésük következményeit.

Az állam és az egyház szétválasztására törekszenek, el kívánják törölni az egyházak privilégiumait. Több más mellett létrehoznák a Szolidaritás Bankját. Köztehercsökkentéssel segítenék a munkahelyteremtést, a kis és középvállalkozások működését, a családi adókedvezmény forrásaival a családi pótlékot növelnék. A bölcsődék, óvodák építése, a nyelvoktatás támogatása, nyitott és elérhető felsőoktatás, kényszerek nélküli nyugdíjrendszer, lakás energetikai korszerűsítés szerepel még több más mellett a programjukban.

A DK meghirdette a fordulat avagy a visszafordulás politikáját Veszprémben

Amíg a kormány Magyarország jövőjének építésére összpontosít és töretlenül halad előre a családok élethelyzetének folyamatos javításán, addig a Demokratikus Koalíció veszprémi helytartója fordulat szükségességét hirdette meg csütörtöki sajtótájékoztatóján. Bár a Demokratikus Koalíció új pártként indul a jövő évi választásokon, Katanics Sándort mégsem kell bemutatni a veszprémieknek, hiszen ő is azon szocialisták táborába tartozik, akik élőben, a helyszínen, saját fülükkel hallották legújabb kori történelmünk egyik legförtelmesebb beszédét Balatonöszödön. Ezután a korábban MSZP színeiben induló, majd a nagypolitika világával 2009-ben szakító Katanics maga is több fordulat után jutott el jelenlegi, képviselőjelölti szerepébe. Nem kérdéses, hogy Magyarországnak szüksége volt fordulatra, de az 2010-ben már elindult. A választópolgárok többsége addigra már megunta az üres szónoklatokat, az eredmények nélküli ígéreteket, a hazugságokat reggel, délben és este. Ehelyett Magyarország és a veszprémiek támogatják a rezsicsökkentés, a gazdasági növekedés és a családok erősödésének politikáját. A DK választási programja nem más, mint visszafordulás a leszakadás és kilátástalanság országába, ahol a maffiabaloldal politikusai hazugságok és nokiás dobozok között meghozott döntésekkel adósítják el a családokat, teszik tönkre az országot. Az emberek helyben sem felejtették el az öszödi szónok ámokfutását, ezért arra kérjük Katanics Sándort, ha egy kicsit is szereti Veszprémet, mentse meg a város lakóit a hazugságoktól, és Gyurcsány Ferenctől - reagált dr. Mihalovics Péter országgyűlési képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!