Veszprém

2013.03.29. 12:00

Díjazták a legyügyesebbeket

Átadták a Zrínyi Ilona-matematikaverseny országos döntőjének díjait pénteken a Vetési Albert Gimnázium sportcsarnokában.

Marton Attila

Minden évfolyamról az első húsz helyezettet díjazták, a diákok oklevelet és értékes könyveket vehettek át. Az egyéni díjak mellett számos különdíjat is átadtak.

Az iskolák versenyében a megyei forduló alapján a legeredményesebb vidéki általános iskola kategóriájában a veszprémi Kossuth iskola, míg a vidéki négyosztályos gimnáziumok között a veszprémi Lovassy gimnázium diadalmaskodott. Az iskolákat évfolyamonként is díjazták, itt a harmadik osztályosok eredményei alapján szintén a Kossuth Lajos Általános Iskola végzett az első helyen.

 

 

 

Különdíjat kapott minden évfolyamról a legjobb határon túli versenyző, az utolsó hat év eredményei alapján a három legsikeresebb pedagógus, valamint azok a tehetségek is, akik legalább hatszor bekerültek a verseny országos döntőjébe.

A díjátadón a Szilágy iskola harangegyüttese működött közre, a gyerekeket Albertné Balogh Márta készítette fel.

 

Országos 1. helyezést ért el a Kossuth Lajos Általános Iskola a 3. osztályosok között. Képünkön Makarész Dóra (kékben) és Czövek Gréta. A díjat Nagy Tibor, a MATEGYE alapítvány kurátora adta át (Fotó: Fotó: Penovác Károly)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!