Veszprém

2014.09.30. 14:21

Bemutatjuk Horváth Lajos független polgármesterjelöltet

Öten pályáznak a veszprémi polgármesteri székre, most Horváth Lajos független jelöltet mutatjuk be, akinek egyik célja, hogy jobban spóroljon a város a befizetett adóforintokkal.

Balassa Gergő

Horváth Lajos független jelölt programjának főbb pontjai között találjuk a takarékosságot, a fiatalok elvándorlásának megakadályozását, a munkahelyteremtést, a környezetvédelem és a meg-újuló energia elterjesztését az összes középületen, valamint többek között ingyenes földbérlemény biztosítását cégek beruházásához főként a helyi vállalkozóknak.

– Egyszerűen elegem lett az évtizedek óta a pártpolitikát és különböző lobbicsoportok érdekeit kiszolgáló városi vezetésből, ezért alkotmány adta jogommal élve személyes aláírásgyűjtéssel vágtam bele a feladatba. A későbbiekben pedig nem politikusokkal, hanem magas szakmai tudással rendelkező munkatársakkal közösen akarom a várost irányítani – mondta a jelölt.

Horváth Lajos helyzeti előnybe hozná a helyi vállalkozásokat

Horváth Lajos úgy véli, a városban élők egy része szerint már eldöntött a szavazás, teljesen kiábrándultak a politikából. – Szokatlan, hogy egy nagyvárosban független jelölt indul, én mégis megpróbálom a lehetetlent – fogalmazott.

Programjával kapcsolatban elmondta, szeretné a helyi beruházásoknál a veszprémi kis- és közepes vállalkozásokat helyzeti előnybe hozni. A beruházásokban a fővállalkozó alatt alvállalkozóként dolgozó cégek is lehetőleg veszprémiek vagy Veszprém megyeiek legyenek, szigorúan ellenőrizné a fizetési morált is. Ha peres vagy más eljárás folyik a fővállalkozó ellen, referenciái ellenére se vehessen részt városunkban pályázati munkákban. Egy módosított közmunkaprogramként a város irányítása alá venne néhány beruházást. „Jó mesterember módjára még ezer helyen takarítanám meg a befizetett adóforintokat” – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!