Veszprém

2017.05.12. 06:38

Veszprémi lépcsők a költészetben - Gizella-napi esttel zárt a VENŐKE

Gazdag irodalmi esttel zárta a Veszprémi Nők Kerekasztala az idei Gizella-napi rendezvénysorozatát.

Jákói Bernadett

Kedden este a festő nőket követően az irodalom, a,költészet világába hívta a veszprémi hölgyeket, érdeklődőket.  A veszprémi női egyesület újra letette hódolatként Gizella királyné előtt a maga érzéseikből, verseikből összeállított szerény virágcsokrát, hogy irodalmiságukkal, művészetükkel felidézzék az ezeréves  város iránti tiszteletüket. A versek a Váci Mihály Irodalmi Színpad három tagjának, Csordás Éva, Rábai Zsanett és Szintén Krisztina tolmácsolásában érkeztek át a közönségnek. Az ősi sziklákra épült Veszprém ezerszínű arculatán keresztül azt mutatták meg, amit nem ecsettel , hanem írásaikkal festettek le erről a tájról, az örökké fiatal, nőarcú városról.

Az irodalmi est közreműködőit , szerzőit virággal köszöntötte a VENŐKE
Fotó: Jákói Bernadett

A női költők Veszprém és természeti környezetéről írt versei felemelték a hallgatóságot, műveikben megmutatták a pannon táj szépségét, a jelenünkben élő asszonyok örömeit, fájdalmait: magukról, egymásról, lelkünk ünnepeiről, városunk szépségeiről. Amiről a naponta koptatott lépcsők is mesélnek, hordozzák történetünket. A lépcsők részei életünknek, és megérdemelik, hogy szeressük őket! Mi közük a veszprémi lépcsőknek a költészethez?  Huszárné Júlia zenei aláfestéssel kisért előadásában bemutatott 14 veszprémi lépcsőt, amik városrészekre tagolva négy tételben kerültek vetítésre, közben az egyesület tagjainak önálló versei hangzottak el az irodalmi színpad tolmácsolásában. A műsor végén az egyesület elnöksége virággal köszöntötte az  est szerzőit, köztük azokat is, akik első ízben mutatkoztak meg írásaikkal a nyilvánosságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!