Veszprém

2016.02.02. 19:50

Felelős gazdák, diákok játékos versenye

Veszprém - Barátságos ugatással fogadta Suzy, a palotapincsi azokat az iskolásokat, akik a Veszprémi Állatvédő Egyesület szervezésében egy pályázat keretében érkeztek játékos vetélkedőre a Cholnoky iskolába.

Jákói Bernadett

Szerencsés a helyszínválasztás, hiszen a városrész zöld színű iskolája méltóan emeli a nagy veszprémi földrajztudós, Cholnoky Jenő emlékét, emellett éveken át az állatok világnapja alkalmából szervezett iskolai és városi vetélkedőknek adta a helyszínt a lakótelepi intézmény.

Először mérte össze tudását 17 iskoláscsoport, mintegy 85 diák az egyesület önkéntesei által összeállított totón, rejtvényes feladatokkal, nyelvi játékokkal, prezentációs gyakorlatokkal bizonyíthatták elsajátított ismereteiket a gyerekek. A vetélkedőt négy bemutatóóra és filmvetítés előzte meg, amiket Bedics Anita, az egyesület önkéntese, vezetőségi tagja, tanító tartott a versenyre felkészülő osztályoknak.

A versenyen részt vevő tanulók az egyesület önkéntesei által összeállított totón, rejtvényes feladatokkal, nyelvi játékokkal, prezentációs gyakorlatokkal bizonyították  elsajátított ismereteiket
Fotó: Jákói Bernadett

- Nagyon fontos számunkra, hogy az állatvédelem minden eleme beépüljön a gyermekek személyiségébe, hiszen ez az a korosztály, amely még nagyon fogékony ennek a befogadására. A vetélkedő arra is útmutatást ad a gyerekeknek, hogy mit kell tenniük, hogy felelős gazdik lehessenek - hangsúlyozta Sigmond István, az egyesület aktivistája.

Kara Emília, a rendezvénynek helyet adó iskola igazgatóhelyettese köszöntötte a részt vevő csapatokat, kiemelte, nemcsak felelősséget kell érezni szeretett háziállataink iránt, az állatbaráti szeretet felelősségtudattal is jár, amivel már kisiskolás korban meg kell ismerkedniük a gyerekeknek. A zsűri elnöke, Kövesi Ildikó állatorvos értékelte a csoportok teljesítményét, e szerint három első helyezett, három második helyezett és két harmadik helyezett nyert elismerő oklevelet. Remekül teljesített a Szilágyi keresztény általános iskola, a Deák iskola, a Rózsa úti iskola, a Báthory iskola, a Cholnoky iskola öttagú csapata, és minden vetélkedő gyerek ajándékkönyvet és emléklapot, a részt vevő iskolák pedig madáretetőt kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!