Veszprém

2016.02.18. 18:19

Szathmáry László Dr. Bödecs Lajos-emlékérmet kapott

Veszprém – Szathmáry László nyugdíjas állatorvos vehette át a Dr. Bödecs Lajos-emlékérmet a csütörtök délelőtti, megyeházán rendezett ünnepségen.

Heffler Péter

Takács Szabolcs, a Veszprém Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottjának nyitóbeszéde után Petneházy Szabolcs, a Dr. Bödecs Lajos kuratórium elnöke adta át az emlékérmet Szathmáry László nyugdíjas állatorvosnak. Az 1998-ban, Kégl Tamás által alapított díjat minden szökőévben adják át az állatorvosi munka és magatartás elismerésének jeléül. A kitüntetés egyedülállóságát az állategészségügy területén az is mutatja, hogy rendszerváltás után nyolc évvel országos szinten elsőként alapították, és a megyében ez az egyetlen adományozott életút-elismerés.

Fotó: Veszprém Megyei Kormányhivatal

Szathmáry László 1975-ben került megyénkbe, és Bakonyszentkirályon hatósági állatorvosként kezdett dolgozni. Ezt követően 1980-ban a márkói Jóreménység Mezőgazdasági Termelőszövetkezet üzemi állatorvosa lett, majd 1981-ben került a Veszprémi Állatkórházba, ahol először beosztott állatorvosként, majd később vezető állatorvosi státuszban dolgozott 1981–2010-ig, hogy aztán Balatonalmádiban, a Lutra állatorvosi rendelőben folytassa munkáját, ahol egészen 2014-ig, hetvenéves koráig dolgozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!