Veszprém

2015.05.12. 12:43

A hétvégén győztest hirdetnek a Starfactory tehetségkutatón

Izgatottan készülnek a Starfactory verseny továbbjutói a döntőre. A verseny az izgalmak mellett újra tartalmas szórakozást ígér.

Kutasi Zsófia

– Nagy várakozással tekintettem a verseny elé. Erős mezőny állt össze, amelyben sok tehetséges ember és színes egyéniség mutatta meg magát. Az ének kategóriában indultak a legtöbben, de ezen belül is számos műfaj tette igazán színessé a műsort, úgy mint a rap, a népdal és az opera – nyilatkozta Szelle Dávid, a Pannon Várszínház színésze, a Starfactory Országos Tehetségkutató Verseny műsorvezetője. Kiemelte, kifejezetten örül annak, hogy a népdal mellett a néptánccal is jelentkeztek versenyzők, ami mutatja azt is, hogy ez a műfaj nem ment ki a divatból és a fiatalok körében továbbra is népszerűnek számít.

A vetélkedőn a színvonalas produkciók értékelése sok esetben megosztotta a zsűrit, amelynek nem volt könnyű dolga. Gazdag Tibor színész, Jávori Ferenc zenész, Krámer György koreográfus, Ladányi Andrea táncművész, Novák Péter énekes, Vándorfi László rendező minden esetben hasznos tanácsokkal is ellátta a fellépőket.

– Erős zsűrit szerettünk volna, amely szerintem jól összekovácsolódott és igazán hasznos és építő kritikákkal segítette a versenyzőket – hangsúlyozta Szelle Dávid, aki a zsűri tagjai közül kiemelte Novák Pétert, úgy fogalmazott, a művész mintegy polihisztorként a tánc, ének, vers- és prózamondás kategóriákban egyaránt érintett, így minden téren olyan tanácsokat tudott adni a versenyzőknek, melyeket hasznosíthatnak.

A középdöntők után a zsűri tizenhárom, a közönség hat versenyzőt juttatott tovább a döntőbe, amely május 16-án Ajkán, 17-én pedig Veszprémben lesz. A tizenkilenc induló izgatottan készül a megmérettetésre. A döntő ugyanolyan színesnek és változatosnak ígérkezik, mint az eddigi versenyek. Lesz most is rap, opera, népdal. Van olyan versenyző, aki ezúttal újabb oldaláról mutatja majd meg magát és új területen is megcsillantja a tehetségét. A két nap alatt minden versenyző két különböző produkciót mutat be.

Szelle Dávid az ajkai nézőket is szavazásra biztatja, hiszen voksukkal segítik a közönségdíjast (Fotó: Balogh Ákos)

Szelle Dávid elmondta, kíváncsi arra, hogy a zsűri kritikáit és instrukcióit a fellépők mennyire tudják majd hasznosítani és beépíteni a fellépéseiken.

Egyelőre nem alakult ki, hogy kik között fog eldőlni a verseny, a zsűri számára is meglepetés lesz, ki nyeri meg a vetélkedőt. A szervezők ki-emelt figyelmet fordítanak arra is, hogy a tehetségkutatás mellett a tehetséggondozásra is hangsúlyt fektessenek és felkarolják, támogassák az arra érdemes versenyzőket. Az első helyet a zsűri döntése alapján ítélik oda. A győztes a tapasztalatok és a szakmai támogatás mellett természetesen értékes nyereményekkel gazdagodik. Emellett lesznek kategóriánként díjak és közönségdíj is. Szelle Dávid az ajkai közönséget is szavazásra biztatja, hiszen voksukkal nagyban hozzájárulhatnak a közönségdíjhoz.

A fiatal színész első alkalommal mutatkozott be a közönség előtt műsorvezetőként, mint mondta, a feladat kihívást jelentett számára, de hamar belelendült és élvezte azt. A produkciókat és a versenyzők megnyilvánulásait testközelből, a színpadról kísérhette figyelemmel.

– Bátor álom és merész lépés volt a Starfactory Országos Tehetségkutató Verseny megvalósítása, de jól sült el és nagy durranás lett – összegezte véleményét a vetélkedővel kapcsolatban. A műsorvezetést jó kis kirándulásként értékelte, azonban marad a színészetnél, a nézők a továbbiakban ebben a minőségében láthatják majd a színpadon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!