Várpalota

2013.03.04. 14:03

Várpalota nagybetűs táncoktatója

A helyi néptáncegyüttes alapítója és vezetője, a művelődési ház egykori igazgatója, Lengyel László volt a Rákóczi-telepi Baráti Kör vendége a napokban.

Szabó Péter Dániel

Várpalota nagybetűs tánctanárának estjére hamar megtelt a rendezvénynek otthont adó terem, a szervezőknek még plusz székeket is kellett hozniuk, hogy elférjenek az érdeklődők. Nem is csoda, hiszen a városban élők jó részének személyes emlékei is vannak a 86 éves Lengyel Lászlóról, aki már az ötvenes években táncolni tanította a palotaiakat. Tanított klasszikus balettet, társastáncot és néptáncot is az egyszerű, jóravaló munkásembereknek. A ledolgozott műszak után próbáltak, s mentek fellépni, a táncegyüttes nemcsak hazánkban, hanem az ország határain kívül is elismerést szerzett Várpalotának.

Einreinhof Attila, a házigazda baráti kör elnöke (középen) és Lengyel László (jobbra) a teltházas Rákóczi-telepi előadáson (Fotó: Pintér László)

Mindenki Laci bácsija mosolyogva idézte fel az évtizedekkel ezelőtti történeteket, s mosolyogva fogadta az utódok, a szintén komoly (el)ismertséggel bíró Cserregő Néptáncegyüttes műsorát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!