Várpalota

2017.04.03. 16:55

A jövő a tét - Bikádi László előadása a család fontosságáról Várpalotán

Várpalota - A magzatgyermekek napja alkalmából Bikádi László református lelkész tartott előadást a városi könyvtárban a családok szerepéről, a gyermekvállalás fontosságáról.

Szabó Péter Dániel

A magzatgyermekek napjához kapcsolódva évek óta tartalmas előadásokkal várja az érdeklődőket a Krúdy Gyula Városi Könyvtár.

Idén Bikádi László református lelkész beszélt a család erényeiről, az abban rejlő szeretetről, értékekről, s mindezt saját személyes élményeivel illusztrálta. A Hajmáskér-Sóly Társegyházközség vezetője szerint az Európát sújtó értékválság szétzilálta társadalmunk alapvető felépítését.

- Az élet a fogantatástól kezdődik, a méhmagzatnak már a rómaiak is biztosítottak jogokat. Nemzetünk jövője is azon áll vagy bukik, hogy mennyi gyermek születik Magyarországon - hangsúlyozta Bikádi László, akinek jól felépített előadása három pillérre, az alapvető családi szerepekre épült.

Bikádi László szerint az élet a fogantatástól kezdődik Fotó: Szabó Péter Dániel

A férfi, a nő és a gyermek bemutatása kapcsán gondolatokat hallhatott az érdeklődő közönség az európai családfogalom változásáról, többek között a születésről, a magzatokról és a gyermekekről való gondolkodásunk káros következményeiről.

Hazánk s egyben Európa jövője a keresztyén hit, jelentette ki Bikádi László. A rendezvényen a résztvevők is megosztották egymással a gondola-taikat. Akadt olyan pár is, amely beszélt a gyermekvállalásuk során felmerült problémákról, s elmondták, nehéz élethelyzeteik feldolgozását miképpen segíti istenhitük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!