Tihany

2014.08.17. 10:31

A szabadság vándorai

Tihany - Nem tűnt el egy perc alatt Demjén Ferenc, sőt, több mint másfél órán át hatalmas bulival lepte meg a Bujtor István Szabadtéri Színház teltházas közönségét szombaton este, ahol először lépett fel.

Kovács Erika

Az utca és a színház környéke is tele volt a kinn maradt hallgatósággal, annyian érdeklődtek Demjén iránt, aki egy perc pihenő és egy korty víz nélkül, jókora ráadással, húszéveseket meghazudtolva, fergeteges koncertet adott közel hetven évesen.

Nem véletlenül mondták róla külföldi zenekritikusok már évtizedekkel ezelőtt, ha a tengeren túl születik, hatalmas világsztár lehetett volna. Nagyon jó, hogy itthon maradt, mert minden fellépésével, emlékezetes koncertjeivel ajándékozza meg a közönséget a Kossuth-díjas énekes, zeneszerző és dalszöveg író, a hazai popvilág egyedi jelensége, magányos csillaga, ahogy történt nemrég az alsóörsi Harley fesztiválon, most pedig Tihanyban. Szombaton este vele együtt énekeltek és táncoltak dalaira fiatalok és idősek, köztük jóval az ötven feletti korosztály is.

Kitűnő zenéje mellett ikonikus hanggal, csak rá jellemző hittel, szenvedéllyel, szerénységgel, érezhetően a zene iránti alázattal adta elő a régi és újabb dalait, szövegei az életről szólnak, szívből, lélekből jönnek őszintén. Hatalmas siker mellett dübörgött a tihanyi éjszakában sok más mellett a Honfoglalás, a Szerelemvonat, a Minden összeér, a Jégszív, a Jöjj vissza vándor!, és A szabadság vándorai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!