Tapolca

2017.02.12. 09:19

Macskacicó és kisgömböc - Farsangoltak az ovisok

Tapolca - A Szent Erzsébet Óvodában egy héten át ünnepelték a gyerekek a farsangot.

Tóth B. Zsuzsa

A hét első napján együtt készítették az óvónőkkel a helyiségek, csoportszobák, folyosók díszítését, a következő napokon pedig a tornateremben játékos, tréfás, mozgásos vetélkedőkön vettek részt és jelmezbe öltözve ünnepeltek. Arra is találtak alkalmat a csoportok, hogy egymásnak bemutassák jelmezeiket, sőt, a gyerekek kölcsön is kérhették azokat társaiktól, ha úgy tartotta kedvük. A farsangot az intézményben évek óta tematikusan rendezik, míg tavaly állatok farsangját, tavaly mesterségek farsangját rendezték, az idén a kedvenc mese és népmese hősök bőrébe bújhattak a gyerekek. A szülők az óvónőkkel együtt is kitalálhatták a jelmezeket, amelyeket aztán sokan otthon készítettek el a gyerekekkel együtt.

A Szent Erzsébet Óvodában a gyerekek napokon át készültek a farsangra Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Többen öltöztek Piroskának, királylánynak, Hófehérkének, Hamupipőkének, hercegnőnek, de akadt aranyszőrű bárány, gömböc, Mátyás király, róka, vadász. A három királylány című mese szereplői sem hiányoztak, akárcsak az Aranyszóló pintyőke az élet és halál vizével, az Árgyélus királyfi, a Hókirály. tetszett a gyerekeknek a farkas, a mosolygó alma, a boszorkány, az ördög jelmeze, és volt aki a kőlevesből katonának öltözött, egy kislány Szép Cerceruskának, egy másik pedig Macskacicónak.

A pénteki zárónapon a hagyományok szerint az óvónők idén is hatalmas bábfigurákkal játszottak el egy mesét a gyerekeknek, a szülők pedig süteménnyel, üdítővel vendégelték meg a kicsiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!