Tapolca

2014.10.14. 16:11

Eltávolították a táblákat

Hegymagas – Korábban megírtuk, hogy a település nevét jelző rovásírásos táblákat ismeretlen tettes eltávolította a helyükről.

Tóth B. Zsuzsa

A cikkre reagálva a falu újonnan megválasztott polgármestere, Tóth János Zoltán azt nyilatkozta lapunknak, hogy rendkívül szomorúan vette tudomásul az esetet.

– Sajnálom, mert véleményem szerint minden ősi emléknek helye van mai életünkben is, így a székely–magyar rovásírásnak is. A táblát én nem láttam, de utánaérdeklődtem a történteknek, megkérdeztem a volt alpolgármestert és a volt képviselőket, semmit sem tudtak a tábláról, annak kihelyezéséről. Ugyanakkor egy helyi lakos elmondása szerint látta vasárnap, a választás napján délelőtt 11 óra körül, amint a leköszönő polgármester, Sallee Barbara és édesapja szerelték fel a táblát. Nagyon örülnék, ha kiderülne, hogy ki vette le a táblát és miért – mondta Tóth János Zoltán. Hozzátette még, hogy ígéri, szívesen segíti, hogy Hegymagast, mint régi magyar települést, rovásírásos tábla is hirdesse.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!