Tapolca

2015.03.23. 19:27

Búvárok tisztították a tapolcai Malom-tavat

Veszprém – Az MTTSZ Veszprém Megyei Búvárklub önkéntesei a víz világnapja alkalmából idén is megtisztították a hulladékoktól a tapolcai Malom-tavat.

Szám Dorottya

Olajos Károly, a búvárklub elnöke elmondta, hogy a víz világnapja alkalmából rendezett környezetvédelmi búvármerüléshez egy debreceni és egy felvidéki komárno-i csapat is csatlakozott. Az akció célja a tófenékre került hulladékok összegyűjtése, a víz alatti reflektorok algáktól való megtisztítása, illetve a szökőkút berendezéseinek vizsgálata.

A közel húsz fős búvárcsapat számára a hűvös idő ellenére is kellemes időtöltést jelentett a hőforrásokkal teli 17 fokos vízbe való merülés. A vasárnapi takarításon több üres sörös doboz, nylon zacskó, palack és egy sapka is a felszínre került. A korábbi években találtak már kulcscsomót, floppy lemezeket és biciklialkatrészt is. Természetesen szél vagy egy nagyobb eső is szállíthat nem kívánatos dolgokat a vízbe, de feltételezhetően nagy részüket emberek dobták a tóba.

A Veszprém Megyei Búvárklub tagjai évente több hazai helyszínen is megfordulnak, ahol  társadalmi munka keretében környezet- és katasztrófavédelmi segítséget nyújtanak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!